Odata cu incheierea contextului pandemic, tot mai multe persoane s-au familiarizat cu avantajele regimului remote. Munca din confortul domiciliului poate creste productivitatea, randamentul si asigura echilibrul perfect intre viata profesionala si cea personala.

Astfel de rezultate sunt insa conditionate de mediul in care iti petreci majoritatea timpului – biroul de lucru, in cazul de fata. Care sunt greselile principale de amenajare a biroului prin care majoritatea oamenilor isi saboteaza performantele?

Regimul remote iti afecteaza rezultatele la job? Iata la ce obiceiuri te sfatuiesc designerii sa renunti

Amenajarea biroului de acasa nu impune investitii uriase, ci un mobilier versatil si cateva idei practice de organizare. 

1. Cauti confortul in locuri gresite

Zi sincer – de cate ori ai ignorat biroul de lucru pentru confortabila canapea din living? Persoanele care lucreaza remote se bucura de libertatea de a-si modifica zilnic spatiul de lucru.

Unii schimba camera cu o cafenea fancy, altii inlocuiesc biroul cu patul sau canapeaua. Studiile sustin ca, munca la birou ne face mai productivi. Lucratul din pat poate dauna coloanei vertebrale si programului de somn. Investeste intr-un mobilier de birou ergonomic.

Personalizeaza masa de lucru cu plante, rame de fotografii, post-it-uri cu citate motivationale sau texte haioase. Intr-un cuvant, creaza un spatiu familiar care sa emane caldura si ospitalitate. 

Fotoliile de masaj sunt o alternativa inteligenta la traditionala canapea atunci cand vrei un mediu mai confortabil de lucru. Activeaza programele de masaj Fujiiryoki in timp ce-ti notezi ideile pentru job.

De asemenea, statul la birou te predispune durerilor musculare care ar repercusiuni si la nivel mental. La fiecare 50 de minute de lucrat laptop ia o pauza de 10-15 minute pentru masajul de relaxare.

Terapia prin masaj detensioneaza musculatura, optimizeaza fluxul sanguin, atenueaza durerile cervicale, detoxifica tesuturile si favorizeaza sanatatea emotionala.
 

2. Neglijezi calitatea mediului

Task-urile si deadline-urile te pot tine fixat in scaun ore in sir. Acest obicei este daunator atat pentru musculatura spatelui, cat si pentru nivelul tau de energie. Aminteste-ti sa deschizi geamul pentru minim 5-10 minute daca e frig afara.

Lipsa oxigenului din camera iti creaza senzatia de oboseala, afecteaza capacitatea de concentrare si creste irascibilitatea. De asemenea, metine o temperatura constanta in camera de lucru, de preferat de 18-19°C. 

3. Lucrezi in fata ferestrelor

Desigur, biroul trebuie plasat in camera care primeste cea mai multa lumina naturala din toata casa. Lumina slaba sau insuficienta este un factor care provoaca dureri de cap, probleme de vedere si chiar afectiuni metabolice pe termen lung.

Alege sa asezi biroul paralel cu fereastra. In caz contrar, pozitionarea biroului sub fereastra poate face ca peisajul sau activitatea din exterior sa te distraga de la lucru.

4. Amplasezi corpurile de iluminat unde nu trebuie

Ai ghicit! Unghiul din care cade lumina are impact major asupra productivitatii tale. Daca preferi sa lucrezi in fata ferestrelor, atunci aranjeaza laptopul sau monitorul cu spatele la geam.

Astfel, lumina nu se reflecta in ecran, iar tu te protejezi de durerile de ochi. Corpurile de iluminat sunt vitale pentru cei care lucreaza pana dupa apus sau care isi gasesc inspiratia la ore tarzii.

Daca te afli printre acestia, doteaza biroul cu lampi care emana o lumina rece, benefica pentru ochi. Un bun exemplu in acest caz sunt lampile cu LED care imita lumina naturala.

Ai grija sa le pui pe partea stanga sau in fata, astfel incat sa lumineze spatiul de lucru si sa nu creeze umbre. Corpurile de iluminat pentru tavan ajuta enorm, dar ai grija sa nu fie pozitionate deasupra calculatorului. Altfel, te poti confrunta cu probleme de vedere.

5. Permiti dezordinii sa detina monopolul

Birou plin de hartii folosite? Acte ratacite, documente importante amestecate cu schitele de proiecte, cesti de cafea adunate pe birou de cateva zile. Iti suna cunoscut?

Nu e de mirare ca preferi sa te refugiezi in canapea sau sa amani munca pe mai tarziu. Cine ar putea lucra eficient de la un birou supraincarcat de lucruri inutile?

Achizitioneaza tavite pentru depozitarea documentelor. Alege suporturi simpatice pentru instrumentele de scris. De asemenea, bibliorafturile, mapele, organizatoarele pentru birou sunt mijloace inteligente prin care iti asiguri un birou mereu ordonat.

Opteaza pentru etajere sau rafturi dispuse pe orizontala pentru economie de spatiu.

6. Folosesti incorect psihologia culorilor

Culorile ocupa un rol crucial in amenajarea spatiilor in care alegem sa locuim. De exemplu, albastrul este indicat pentru dormitoare deoarece induce o stare de calm si relaxare. In schimb, nu e culoarea recomandata pentru birouri.

Include in camera de lucru nuante de verde, sau mov pal. Aceasta culoare combinata cu accente de rosu sau portocaliu stimuleaza imaginatia si puterea de concentrare. 

In concluzie, organizarea mediului de lucru este o munca in sine. Orienteaza-te catre un stil de amenajare simplu si aerisit, dar care sa-ti reflecte personalitatea si sa se armonizeze cu stilul tau de viata. 

8 thoughts on “Amenajarea biroului – Top 6 solutii pentru evitarea greselilor frecvente de design

  1. Mie mi se pare ca acest tip de geanta termica este foarte practica pentru excursii sau plimbari in natura. Poate fi utila si in calatorii lungi cu masina sau trenul, pentru a avea mereu la indemana gustari sau bauturi la temperatura potrivita.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ. Mi-a placut modul in care au fost prezentate avantajele produsului si cum poate fi folosit in diferite situatii. Este util sa stii cum sa alegi corect o astfel de geanta termica pentru a-ti pastra mancarea proaspata.

  3. Articolul mi-a reamintit de importanta reciclarii si a reducerii consumului de plastic. Este impresionant cum mici schimbari in obiceiurile noastre zilnice pot avea un impact atat de mare asupra mediului. Sunt convins ca daca fiecare dintre noi ar face cate putin, am putea salva planeta.

  4. Ma bucur sa vad ca tot mai multi oameni devin constienti de importanta protejarii mediului inconjurator si ca exista solutii simple pe care le putem pune in practica pentru a contribui la reducerea poluarii. Este responsabilitatea noastra sa avem grija de planeta pentru generatiile viitoare.

  5. Articolul este foarte informativ si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Este important sa fim constienti de impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator si sa incercam sa reducem cat mai mult deseurile pe care le generam.

  6. Am invatat multe lucruri noi din acest articol, precum beneficiile aloe vera sau utilitatea mierii pentru ten. Este important sa ne educam si sa alegem produsele potrivite pentru tipul nostru de ten, iar acest articol mi-a oferit informatiile necesare pentru a face alegeri mai bune.

  7. Mi-au placut sfaturile practice oferite in articol, cum ar fi folosirea uleiurilor naturale pentru hidratare sau evitarea produselor cu ingrediente agresive. Este bine sa stim cum sa ne protejam pielea impotriva factorilor externi si sa avem grija de ea cu produse potrivite.

  8. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o perspectiva noua asupra modului in care putem avea grija de pielea noastra. Sunt de acord ca este important sa folosim produse naturale si sa acordam atentie ingredientelor pe care le aplicam pe tenul nostru.

Comments are closed.