
Cafeaua este alimentul de lux numarul unu in aceasta tara. Acest lucru este dovedit nu in ultimul rand de cifrele de consum. Cei care iubesc cafeaua, beau in medie 148 de litri de cafea boabe cu cofeina pe parcursul unui an.
Cafeaua este facuta din boabele de cafea ale plantei de cafea. Chiar daca boabele de cafea in sens botanic nu sunt boabe, ci mai degraba fructele plantei de cafea, denumirea generala boabe de cafea s-a impus in limbajul oamenilor.
Boabele de cafea sunt disponibile in numeroase tipuri si grade diferite de prajire, astfel incat, sa fie oferita cafeaua potrivita pentru fiecare gust.
Espresor cafea boabe
Boabele de cafea difera in ceea ce priveste diferitele grade de prajire. De exemplu, boabele espresso pentru espressor cafea boabe, sunt prajite mai inchis la culoare decat boabele pentru cafeaua la filtru.
Prajirea mai inchisa a boabelor de espresso se datoreaza metodei de preparare. Un espresso este preparat la un espressor cafea boabe sub presiune mare. Cand sunt preparate sub presiune, acizii naturali din boabele de cafea se dizolva mult mai repede decat metodele conventionale.
Un proces mai lung de prajire reduce aciditatea boabelor si gustul neplacut de acru al espresso poate fi stopat. Prajirea are o influenta decisiva asupra gustului cafelei preparate.
Cafea boabe Lavazza
Oricine cauta specialitati de cafea de origine italiana, va da rapid peste cafea boabe Lavazza. Compania traditionala este cel mai mare producator de cafea din Italia si ofera o gama larga de diferite tipuri de cafea si grade de prajire si cafea solubila.
Indiferent daca sunt boabe intregi, cafea macinata, espresso sau capsule de cafea, la Lavazza, cunoscatorii si gurmanzii deopotriva vor avea de castigat. Un caffè lungo tipic italian, un espresso sau un caffè crema, poti prepara orice cu gustoasele boabe de cafea Lavazza.
Reteta de coniac de casa cu boabe de cafea
Pentru a face coniac de casa cu boabe de cafea, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
• 50 boabe de cafea
• 1 pastaie de vanilie
• 250 ml apa
• 125 ml de miere
• 1 litru de coniac
Mod de preparare:
Se toarna coniacul peste boabele de cafea si vanilie in borcan si se pune intr-un loc umbrit, dar cald, timp de zece zile. Dupa acest timp, toarna in borcan apa racita si siropul de miere. Amesteca bine, filtreaza si toarna intr-o sticla. Bautura este gata de utilizare imediat dupa preparare.
De unde pot cumpara cafea verde boabe?
Cafeaua verde este un antioxidant puternic si reduce actiunea radicalilor liberi. Actioneaza ca un detoxifiant natural care stimuleaza metabolismul si ajuta la eliminarea toxinelor acumulate si la arderea grasimilor.
Efectul lor detoxifiant le face un bun remediu pentru acnee si probleme ale pielii. Pentru ca este un produs naturist, poti cumpara cafea verde boabe din magazinele naturiste, din magazinele de cafea specializate sau din magazinele online specializate.
Ce se intampla daca mananci boabe de cafea?
Deoarece consumul de cafea este asociat cu numeroase beneficii pentru sanatate – cum ar fi reducerea riscului de diabet de tip 2 si boli hepatice, te poti intreba daca consumul de boabe de cafea are acelasi efect.
Boabele de cafea au fost consumate de sute de ani sau mai mult. Se crede ca inainte ca boabele de cafea sa fie dezvoltate ca bautura, erau adesea amestecate cu grasimi animale si consumate pentru a creste nivelul de energie. Boabele de cafea ofera aceiasi nutrienti ca o ceasca de Joe – dar intr-o forma mult mai concentrata.
Deoarece cafeaua este filtrata si diluata in mod regulat cu apa, poti obtine doar o parte din cofeina si alte substante gasite in boabe. Mai mult, consumul de boabe de cafea – nu consumul de bautura – poate duce la o absorbtie mai rapida a cofeinei prin mucoasele gurii.
Atat efectele benefice, cat si cele negative ale cafelei sunt sporite atunci cand boabele sunt consumate intregi. Ca atare, cel mai bine este sa consumi boabe de cafea cu moderatie.